Freelance Blueprint


Welkom bij Freelance Blueprint, dé podcast die je inspireert, uitdaagt en praktische inzichten biedt voor ondernemen, freelancing en groei.

Freelance Blueprint is gericht op technische freelancers en mensen die overwegen om freelancer te worden.


Image
In deze podcastreeks gaan Michiel en Peter,  samen met hun gasten op zoek naar wat het echt betekent om technische freelancer te zijn.
 
De onderwerpen die aan bod komen zijn zowel informatief, met thema's zoals contracten en aansprakelijkheid, … als inspirerend, met aandacht voor evenwicht en mentale rust.
 
Het doel van deze podcast is om mensen te informeren en te inspireren, zodat ze het maximale uit het freelance statuut kunnen halen en een gebalanceerd leven kunnen leiden.
Image

Episode 06- De kunst van conflictbemiddeling - Miek Warson

Conflicten zijn zaken waar we allemaal weleens tegenaan lopen in verschillende vormen en mate van ernst. De benadering van een conflict speelt een cruciale rol bij het bepalen van de uitkomst ervan. In deze podcastaflevering aan we dieper in op dit onderwerp met Michaël (Miek) Warson. 

Miek is niet alleen advocaat, maar ook een out of the box denkende duizendpoot die op een vernieuwende manier adviseert en bemiddelt bij conflicten, met een sterke focus op ondernemingsgericht denken. Deze podcast biedt een uniek perspectief en waardevolle inzichten over hoe een oplossingsgerichte benadering kan helpen bij het oplossen van conflicten.

Episode 05- Versnelling naar succes - Ben Sansen

Met de woorden "it goes faster with a master" als mantra, deelt Ben Sansen zijn inzichten over de voordelen van coaching en mentorship. Hij benadrukt het belang van begeleiding en ondersteuning om je carrière naar nieuwe hoogten te tillen.

In deze aflevering leer je wat je van een coach mag verwachten en waarom een goede coach het verschil kan maken. Daarnaast krijg je tips over hoe je het kaf van het koren kunt scheiden in een omgeving waar iedereen een bordje 'coaching praktijk' bij zijn voordeur kan hangen. 

Episode 04 - Trends in de bouw - Chris Slaets

In deze boeiende aflevering duiken we diep in de wereld van de bouwsector met Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder-directeur van Embuild Limburg. Chris deelt waardevolle inzichten en expertise over de nieuwste trends en evoluties in de bouwsector.

Of je nu een technische freelancer bent of gewoon geïnteresseerd bent in de toekomst van de bouw, deze aflevering biedt een uitgelezen kans om te begrijpen hoe de branche verandert en hoe je kunt anticiperen op kansen en uitdagingen. 

Episode 03 - De essentie van mentale veerkracht - Stijn Swijns

In deze inspirerende aflevering duiken we in de wereld van mentale weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling met Stijn Swijns. Met zijn inzichten uit de intense wereld van de Special Forces training toont Stijn ons dat het opbouwen van mentale veerkracht niet alleen haalbaar is, maar ook essentieel voor een vervuld en empowered leven.

Episode 02 - Grip krijgen op je cijfers en je boekhouding - Jeroen Meens

In deze boeiende podcastaflevering, deelt Jeroen Meens waardevolle inzichten over boekhouding voor freelancers. Hij deelt zijn ervaringen, biedt bruikbare tips en legt uit hoe je als freelancer financieel inzicht kunt verkrijgen en door wie je je best laat omringen.

Episode 01 - De drivers van Peter Piccard en Michiel Corthouts

In deze aflevering maken we kennis met Michiel en Peter, de oprichters van Engenius, een projectmanagementbureau gespecialiseerd in bouw en infrastructuur. Wat Engenius bijzonder maakt, is de bijzondere connectie met het freelance statuut.

Zowel Michiel als Peter waren voorheen freelance projectleiders voordat ze besloten om samen Engenius op te richten. In deze aflevering luisteren we naar hun verhaal en verkennen we de drivers die de aanleiding waren om de overstap naar het freelance statuut te maken.

Abonneer je op onze podcast

    Zin in meer?

    Wil je graag kennismaken met Engenius? Bel ons even op het nummer +32 (0)13 31 13 71  of stuur een mailtje naar info@engenius.eu voor een vrijblijvende babbel.