Duurzaamheid


De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties stellen ons voor diverse wereldwijde uitdagingen. Vanuit onze deskundigheid streven we ernaar doeltreffende oplossingen te bieden voor deze vraagstukken en leggen we de focus op 6 doelstellingen.


Graag meer info?

Goede gezondheid & Welzijn

Bij Engenius moedigen we gezonde en actieve levensstijlen aan en bieden opstartbegeleiding voor medewerkers die een gezonde balans willen vinden. Bovendien creëren we een gezonde werkomgeving door buitenvergaderingen en wandelvergaderingen mogelijk te maken.

Mentale gezondheid is volgens net ons zo belangrijk als fysieke gezondheid. We bieden ondersteuning met gerichte opleidingen en persoonlijke coaching. Indien nodig, verwijzen we hen zelfs door naar externe professionals.

Flexibele werkuren geven onze medewerkers de kans om persoonlijke verplichtingen zoals tandartsbezoeken tijdens kantooruren in te plannen. Bovendien stimuleren we variatie door onze medewerkers de kans te bieden om thuis te werken wanneer dit past bij de situatie.

Persoonlijke groei is één van de vier kernwaarden van Engenius. We motiveren onze mensen elke dag om de beste versie van zichzelf te worden. 

Duurzaamheid
Engenius staat voor duurzaamheid

Kwalitatief onderwijs & Levenslang leren

In een kennis gedreven markt benadrukken we bij Engenius het belang van voortdurende bijscholing. We bieden sectorrelevante trainingen aan en begeleiden onze medewerkers naar externe opleidingen indien nodig. Onze nieuwsbrieven bevatten boekentips en we stellen boeken die zowel hard skills als soft skills bevatten uit onze bedrijfsbibliotheek beschikbaar aan al onze werknemers.

Waardig werk & economische groei

We zorgen ervoor dat zowel onze medewerkers als onderaannemers een marktconforme vergoeding ontvangen. Dit engagement draagt bij aan het bestrijden van sociale uitbuiting.

 

Industrie, innovatie en infrastructuur

Engenius erkent dat het juiste professionele statuut (bediende of zelfstandige) vaak afhankelijk is van de levensfase van de medewerker. Daarom bieden we onze medewerkers de vrijheid om van statuut te veranderen wanneer dit past bij hun specifieke levenssituatie.

Ongelijkheid verminderen

Bij Engenius geloven we dat iedereen gelijk is, zonder dat iedereen hetzelfde moet zijn. We creëren daarom een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn zonder oordeel of veroordeling.

Klimaatactie

In onze inzet voor klimaatactie erkennen we dat het juiste vervoermiddel afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het karakter en de frequentie van reizen. We helpen onze medewerkers actief om met een ecologische bril het beste transportmiddel voor de verplaatsing te kiezen.  

Engenius staat voor duurzaamheid

Meer info?

Bel ons op het nummer +32 (0)13 31 13 71

Graag  advies?