Op weg naar Generation Freelance

Liesbeth Vandenrijt verkent in deze aflevering hoe verschillende generaties naar werk kijken. Ze legt de verschuiving van professionele behoeftes uit die over de generaties plaatsvinden. Zij bekijkt ook welke impact dit op de arbeidsmarkt en op werken in zijn geheel heeft.

Liesbeth introduceert het concept "flexicurity", waarbij flexibiliteit en zekerheid hand in hand gaan. Ze legt ook uit waarom 'slashen', het combineren van meerdere professionele activiteiten, een trend is onder jongeren die zelfbepalend willen zijn. Werkgevers worden uitgedaagd om zich aan te passen aan deze behoeften.

Daarnaast moet de wetgeving flexibel werk mogelijk maken en de verschuiving van tijd naar productiviteit ondersteunen. Flexibele statuten zoals freelancen bieden kansen voor beide partijen, en een hybride team met vaste medewerkers en freelancers kan de ideale oplossing zijn voor de evoluerende arbeidsmarkt.

Image

Over Liesbeth Vandenrijt

Liesbeth Vandenrijt is al meer dan 20 jaar actief in de HR-sector, waarvan bijna 10 als partner bij Motmans & Partners. Na een opleiding (arbeids)psychologie verdiepte ze zich in de wereld van familiebedrijven. Als begeleider van talloze overdrachtsprocessen kwam ze daarbij in contact met heel wat inspirerende verhalen.

Liesbeth ondersteunde via Motmans & Partners verschillende onderzoeken naar familiebedrijven en schreef samen met prof. dr. Frank Lambrechts het boek "De niet-familiale CEO in het familiebedrijf".