De kracht van bewegen

Tom deelt waardevolle inzichten, waaronder het feit dat een groot deel van de bevolking te weinig beweegt. Hierdoor komen ze niet aan de aanbevolen 150 minuten aan lage intensieve beweging per week. Hij benadrukt het belang van elke stap die we zetten. Zelfs kleine veranderingen zoals opstaan tijdens het bellen of regelmatig wandelen kunnen een groot verschil maken.
 
Daarnaast bespreekt Tom het belang van georganiseerde sporten, maar ook de valkuilen van te veel en te intensief sporten. Hij deelt inzichten over blessurepreventie, het geleidelijk opbouwen van trainingen, en het belang van afwisseling in sportactiviteiten.
 
We verkennen ook de vele fysieke voordelen van sporten, waaronder botopbouw, spieropbouw en het verminderen van het risico op chronische ziekten. Tom benadrukt het belang van sporten als een integraal onderdeel van onze levensstijl en biedt praktische tips om beweging in onze dagelijkse routine te integreren, zelfs met een druk schema.

pisode 8 Tom Teulingkx

Over Tom Teulingkx

Dr. Tom Teulingkx is een ervaren huisarts en sportarts, met expertise in het begeleiden van sportteams en individuele sporters, variërend van recreatief tot professioneel niveau.

Als erkend sportarts is hij actief betrokken bij verschillende medische commissies, waaronder die van Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen, Sporta en Parantee. Hij vervult de rol van bondsarts voor de Nationale wielerploegen en fungeert als medisch coördinator voor de commissie 'medische afwijkingen leeftijd' bij de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond). Bovendien deelt hij zijn kennis als docent bij SportVlaanderen.

Dr. Teulingkx is tevens de voorzitter van de Vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA), waar hij zich inzet voor de bevordering van gezondheid en prestaties in de sportwereld.