Van angst naar vertrouwen

In deze aflevering gaan Peter en Michiel in gesprek met niemand minder dan Frank Wouters, marketeer en auteur. Samen duiken ze in een boeiend thema: angst, vertrouwen en ondernemerschap.

Frank deelt zijn unieke inzichten over hoe angst diep in onze genen zit als een natuurlijke overlevingsreflex. Denk maar aan die reflex om weg te rennen als er een leeuw op je afkomt. Maar in het dagelijks leven kan die angst ons soms juist tegenhouden. Daarom is vertrouwen zo belangrijk, vooral voor ondernemers.
 
We hebben het ook over de zogenaamde 'angstindustrie' in de media en hoe we als maatschappij meer moed en leiderschap zouden moeten waarderen. Frank legt uit waarom het leren omgaan met falen zo cruciaal is en hoe obstakels eigenlijk kansen zijn om te groeien.
 
Een paar highlights: 

  • Waarom angst een natuurlijke reflex is en hoe het ons heeft geholpen te overleven.
  • Hoe de media angst commercieel uitbuiten.
  • De impact van opvoeding op onze angsten.
  • Waarom falen niet het einde van de wereld is, maar juist een kans om sterker te worden.
  • Het spanningsveld tussen vertrouwen en naïviteit.
Image

Over Frank Wouters

Frank Wouters is marketeer en auteur, bekend om zijn scherpe inzichten en vernieuwende ideeën. Hij heeft naam gemaakt met zijn boek 'De bedrijfsnar', waarin hij op humoristische en diepgaande wijze de rol van creativiteit en authenticiteit binnen organisaties verkent. Frank combineert zijn uitgebreide ervaring in marketing met een talent voor schrijven, wat resulteert in boeken die zowel informatief als vermakelijk zijn.

Naast 'De bedrijfsnar' heeft Frank ook het boek 'Honshitsu' geschreven, waarin hij nog dieper ingaat op menselijke drijfveren en motivatie. Zijn werk wordt gekenmerkt door een unieke mix van praktijkervaring en filosofische reflectie, wat lezers helpt om zowel hun persoonlijke als professionele leven beter te begrijpen en te verbeteren.