Blik op de toekomst

In deze aflevering bespreekt Bart van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, het ondernemersvertrouwen in Vlaanderen en de bredere economische situatie. Ondanks redelijke economische activiteit uiten ondernemers bezorgdheid over uitdagingen zoals digitalisering, duurzaamheid en geopolitieke ontwikkelingen.

Hij benadrukt de noodzaak van beleidsmaatregelen om het ondernemersvertrouwen te versterken, met focus op het aanpakken van loonkosten, vergunningen -problematiek en het creëren van een competitief kader.

Bart bespreekt ook de rol van AI als kans voor economische groei, onderstreept het belang van investeringen in digitale infrastructuur en opleiding, en concludeert dat meer flexibiliteit nodig is in het huidige beleid om de moderne economische uitdagingen aan te pakken.

Blik op de toekomst: Bart van Craeynest

Over Bart Van Craeynest

Bart Van Craeynest is hoofdeconoom bij Voka. Hij volgt al meer dan 20 jaar de internationale conjunctuur op de voet, met daarbij speciale aandacht voor de Belgische economie. Hij schrijft een tweewekelijkse column in De Tijd en een wekelijkse column voor Business AM.

Hij publiceerde reeds verschillende boeken: ‘België kan beter’, ‘Terug naar de feiten’ en ‘Superstaat’.