Michiel Corthouts

The A-team voor projectmanagement in de bouw

Door de heroplevende economie rijzen nieuwe bouw- en infrastructuurwerken als paddestoelen uit de grond. Meer dan ooit hebben bouwheren, projectontwikkelaars en begeleidende partners nood aan projectmanagement en -coördinatie. Maak kennis met “the A-team” van Engenius!

Op een innovatieve manier klanten maximale ondersteuning bieden, op maat van hun bouw- of infrastructuurproject. Dat is de missie van Engenius. Met een gemotiveerde ploeg van ambi-tieuze en door de wol geverfde medewerkers kan dit kantoor op een snelle en veelzijdige manier klanten in de bouw begeleiden en ontzorgen. Zaakvoerder en mede-eigenaar Michiel Corthouts licht de sterktes van Engenius toe.

Ondernemende medewerkers

“Ons kantoor werd vier jaar geleden opgericht vanuit een partnership met de hr-dienstverlener Motmans & Partners. We zijn gespecialiseerd in projectmanagement en projectsourcing van inge-nieurs en technici in de bouw en infra. Vandaag hebben we een pool van 35 medewerkers – waarvan er 25 als freelancer werken – die actief zijn in heel België, zowel voor particulieren als bedrijven. Onze freelance medewerkers blinken uit in autonomie, ownership en doelgerichtheid. En uiteraard beschikken ze als ervaren ingenieur, werfleider of projectmanager ook over de nodige technische expertise om onze klanten vakkundig bij te staan.”

Snel schakelen bij onverwachte gebeurtenissen

“Het is onze ambitie om uit te groeien tot het “A-team” op het vlak van projectmanagement in de bouw en infra. Wordt een aannemer of projectontwikkelaar plots geconfronteerd met werknemers die uitvallen door ziekte? Is er een onverwachte piek in werk? Vindt een bouwpartner door de krapte op de arbeidsmarkt niet meteen de geschikte mensen voor een project? Of zijn er complexe werfsituaties die opgelost moeten worden? Dan schieten we graag snel in actie om onze klanten te ontzorgen. Dankzij onze medewerkers kunnen we supersnel schakelen en flexibel inspelen op dringende vragen.”

Opleiding en persoonlijke ontwikkeling

Michiel is trots op zijn community van experten. “Ondanks het feit dat onze medewerkers in alle onafhankelijkheid en autonomie aan de slag zijn, is er ook een sterk groepsgevoel van gelijkgestemde vakmensen. Binnen ons kantoor zetten we via onze Academy voluit in op opleiding en informele contactmomenten tussen onze medewerkers. Zo kunnen ze regelmatig van gedachten wisselen over projecten en technische vraagstukken waarvan ze soms wakker liggen.”

“En dat wakker liggen mag je vaak letterlijk nemen. Omdat onze medewerkers best wel een mentaal belastende job hebben met veel verantwoordelijkheid, organiseren we vanuit Engenius ook infosessies over bijvoorbeeld stressmanagement, veiligheid op de werkvloer en mentaal welzijn. Want onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Persoonlijke groei en welzijn staan bij ons centraal.

“If you have a problem
If no one else can help
And if you can find them
Maybe you can hire Engenius
(the A-team).”

Bron: Bedrijvig Limburg – november 2021