Blog - Funfacts Peter Piccard

Fun facts

Ondernemers zijn meer dan ondernemers alleen. In deze fun facts stelt Bedrijvig Limburg Peter Piccard, co-founder van Engenius, voor, aan de hand van enkele leuke en persoonlijke vragen.

1 Hoe begint jouw dag?
Ik tracht op tijd op te staan. Mijn dag start met een lekkere kop koffie en een goed boek. Ik probeer elke ochtend twintig minuten te lezen, een gewoonte die ik gezien heb bij een aantal ‘belezen’ mensen, zoals Seppe Goosens van Effekt. Na het lezen volgt de voor mij obligatoire koude douche: een dagelijks ritueel dat ik al ruim een jaar toepas en dat voor een instant energieboost en focus zorgt. Daarna sluit ik graag aan bij de ontbijttafel, samen met mijn gezin.

2 Welk boek zou je iedereen willen aanraden?
Ik ben een fervente lezer. De lijst van boeken die ik nog graag wil lezen, is heel lang. Van de boeken die ik al las, maakten de volgende titels een blijvende indruk op me: ‘The Obstacle is the Way’ van Ryan Holiday, ‘The Subtle Art of Not Giving a F*ck’ van Mark Manson en ‘Factfulness’ van Hans Rosling.

3 Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?
Een perfect geplande, strakke agenda is heel leuk. Maar ik merk dat ik toch het meest in mijn element ben als er onverwachte dingen opduiken, zoals een klant die ondersteuning nodig hee” en waarvoor we snel moeten schakelen. Als je dan op het eind van de dag iedereen vakkundig hebt kunnen helpen, geeft dat een fantastisch voldaan
gevoel!

4 Welk advies zou je je 10-jarige zelf geven?
Ik heb een zoon van 10 jaar, dus deze vraag is heel herkenbaar. Ik tracht hem vooral mee te geven dat niets in het leven vanzelf komt. Als je echt iets wilt, moet je ervoor willen werken. Blijf dromen, en zorg voor de energie en discipline die je nodig hebt om je dromen waar te maken.

5 Waarop ben je als zaakvoerder het meest trots?
Ik ben er trots op dat ik samen met mijn vennoot Michiel Corthouts, en met de gewaardeerde ondersteuning van Geert Motmans, bijna vijf jaar geleden van een wit blad papier een succesvolle onderneming heb opgebouwd. Vandaag zijn bij Engenius en ons studiebureau Dubimax bijna 40 medewerkers aan de slag!

Bron: Bedrijvig Limburg – editie mei 2022