Engenius neemt Dubimax over

Engenius krijgt meer stabiliteit door overname

Engenius, het Hasseltse bedrijf van Michiel Corthouts en Peter Piccard dat actief is in projectmanagement en project sourcing voor de bouwsector, neemt het Halense studiebureau Dubimax Engineering onder de vleugels. Marc Dubin van Dubimax, die zo de continuïteit van zijn onderneming verzekert, blijft nog tot aan zijn pensioen aan boord.

Sinds de oprichting van Engenius in 2017 groeide het bedrijf onder leiding van Michiel Corthouts en Peter Piccard uit tot een gevestigde waarde met 35 medewerkers die projecten uitvoeren in heel België. Na de organische groei breidt Engenius nu ook uit in de breedte. Met de overname van Dubimax Engineering komt er een jarenlange expertise in stabiliteitsstudies bij. “Op deze manier verruimen we ons aanbod en stomen we verder door tot een one-stop-shop voor onze klanten”, aldus Corthouts en Piccard. “De synergie tussen beide ondernemingen is een hefboom om onze groei-ambities kracht bij te zetten.”

Dubimax Engineering is een gerenommeerd studiebureau dat vooral de stabiliteit van gebouwen becijfert. “We waren in 2010 één van de eerste kantoren die in 3D begon te ontwerpen”, herinnert Marc Dubin zich. “Door dit pionierswerk hebben we onze processen zo kunnen optimaliseren dat de bekistingsplannen en meetstaat gewoon automatisch uit het ontwerp vloeien.” Een BIM avant la lettre, als het ware.

Omdat Marc Dubin op zoek was naar een goede oplossing voor de continuïteit van zijn bedrijf, en Engenius een opportuniteit zag in de overname, is het akkoord zopas gefinaliseerd. Afspraak is dat beide ondernemingen hun eigenheid blijven behouden en dat Marc Dubin en zijn team het kloppende hart van Dubimax blijven. Michiel Corthouts en Peter Piccard engageren zich om een stabiele groei te realiseren en de schaalvoordelen maximaal te benutten.

Bron: Made in Limburg