Blog: Doen wat je wilt is VRIJHEID, houden van wat je doet is ENGENIUS.

Doen wat je wilt is VRIJHEID, houden van wat je doet is ENGENIUS.

Volgens Engenius is één van de basispijlers voor geluk op het werk vrijheid. Deze vrijheid heeft verschillende vormen.

Vrijheid van statuut

Zelfstandige of werknemer? Vaak is deze keuze het resultaat van de levensfase waarin je je bevindt. Engenius zoekt graag met je mee naar de juiste weg die je wilt inslaan. Wij helpen je meezoeken naar een beter evenwicht met aandacht voor ieders persoonlijke voorkeuren. Bij Engenius bepaal jij zelf je statuut!

Wil je graag starten als bediende maar droom je ervan de stap te zetten naar een zelfstandig statuut? Wij geven je advies, begeleiden je verder in je carrière en staan je bij over heel de lijn. Wij geven advies rond vennootschapsvorm en financiering, rond het aanvragen van je BTW- en ondernemingsnummer tot het afsluiten van de juiste verzekeringen, wij geven je ruggensteun op alle vlakken in je professionele carrière. Samen met jou maken we een realistisch en gedetailleerd financieel plan op zodat je zeker niet voor verrassingen komt te staan. We bepalen samen met jou een realistische tarifiëring en nemen alle uitgaven/kosten mee op in onze berekening om tot een marktconform tarief te komen.

Vrije keuze van werkomgeving

Samen met jou overlopen we je voorkeuren, je competenties en persoonlijkheid en proberen zo binnen een bedrijf het juiste puzzelstukje in te vullen. Ben je iemand die graag in een dynamische omgeving werkt, of werk je liever aan een afgelijnd project? Werk je graag snel en met korte deadlines? Door met al deze dynamieken rekening te houden, vinden we steeds de goede match en wint iedereen.

Door projectmatig te werken leer je echter heel veel blij en ontwikkel je op korte tijd competenties. Wij zorgen voor innovatieve omgevingen waar je veel ervaring opdoet en waar je interessante mensen ontmoet. Op die manier breidt jouw netwerk razendsnel uit! Elk project is anders, sommige duren een paar maand, anderen slechts een paar maanden. Wij bepalen steeds – samen met jou –  je volgende project.

Vrijheid om persoonlijk te groeien

Het vinden van de juiste mentor kan wonderen doen voor je carrière. Bij Engenius willen we graag onze loopbaanuitdagingen, mislukkingen en successen met je delen en je vanuit dit perspectief advies en begeleiding geven. Wij zetten in op maximale ondersteuning van medewerkers. Essentieel hiervoor is een positieve omgeving, waar mensen zich goed voelen en gestimuleerd worden. Leuke collega’s, uitdagende projecten en een aangename sfeer versterken ons community gevoel en zorgen ervoor dat iedere collega met een positieve vibe in het leven staat.

Wij geven je feedback en begeleiding die specifiek is voor jouw rol en carrièrepad en geven zo mee vorm aan jouw groeitraject. Onze feedback over jouw prestaties, is objectief, het is namelijk de enige manier om te groeien.

Onze ervaren professionals delen met plezier hun expertise met junior collega’s. Je kan dus steeds terugvallen op een netwerk met veel expertise en vooral veel enthousiasme. Naast mentoring hechten we ook veel belang aan reverse mentorship. Juniors beheersen sommige skills zoals nieuwe technologieën en social media immers beter dan hun senior-collega’s. Een fijne manier om ieders kennis en vaardigheden op een aangename manier toe te passen en bij te dragen aan een open sfeer.

Naast professionele ontwikkeling hechten we veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. We voorzien geregeld opleidingen, workshops en andere activiteiten om je uit te dagen, te stimuleren en te ontspannen.

Wil jij ook aan de slag bij Engenius?