BIMGenius


BIM staat voor Building Information Modelling en is tegenwoordig niet meer weg te denken in de bouwwereld. Het is een geïntegreerd proces waarmee bouwprofessionals een project volledig digitaal kunnen ontwerpen en uitwerken.

Huur een expert
Werken bij Engenius

Het is een digitaal model bouwen dat ook rekening houdt met de technische gegevens van je gebruikte materialen en de onderlinge relaties van de objecten.


Op deze manier creëert men een realistische en nauwkeurige simulatie die de impact op bv. kosten, planning en invloed op het milieu beter in kaart brengt.

Engenius en BIM

Engenius wil graag meebouwen aan het BIM verhaal. Zo versterkten we ons team met de aanwerving van Johan Meesen.

Johan is docent (BIM) aan de LUCA School of Arts binnen de professionele bachelor opleiding bouw en een echte BIM expert!

Samen met Johan stellen wij onze BIM expertise ter beschikking van jouw firma en dit doen we op verschillende manieren aangepast aan jouw noden en wensen.

Image
Image

Digitale meetstaten

Het berekenen van een betrouwbare meetstaat is heel arbeidsintensief als deze handmatig berekend moet worden. Ook het aanbrengen van wijzigingen is vaak een tijdrovende bezigheid.

BIMGenius maakt gebruik van  een uniek en performant werkproces. Wij analyseren, meten en controleren vanuit een BIM model en genereren  snel een gedetailleerde en betrouwbare meetstaat.

 In enkele klikken  kan een gedetailleerd Microsoft Excel-bestand aangemaakt worden om in te lezen in calculatiesoftware.

BIM Consulting

Wil je met jouw onderneming de eerste stappen zetten in het BIM Management, maar heb je intern niet de nodige knowhow? Dan biedt Engenius een oplossing op maat.

Wij denken en werken mee bij de volledige integratie van BIM binnen jouw onderneming. Zo maken wij jullie wegwijs in de nodige softwarepakketten en zetten wij samen een structuur op poten waarbij al jouw medewerkers op dezelfde lijn zitten.

Eens je onderneming vertrokken is zorgen wij uiteraard ook voor de nodige opvolging door het geregeld geven van opleidingen en opfrissingen.

Image
Image

BIM Advies & Begeleiding

Heb je reeds de eerste stappen gezet in het BIM wereldje, maar zoek je naar de juiste ondersteuning of deskundig advies? Ook hier biedt Engenius de oplossing.

Wij analyseren het BIM Management en maken vervolgens een uitgebreid assessment binnen jouw bedrijf.

Op die manier leggen wij de problemen of pijnpunten bloot en bieden wij een gepaste oplossing waarmee je, al dan niet samen, met ons aan de slag kan.

Meer weten?

Wens je graag meer info over onze BIM Services of  wens je een vrijblijvend kennismakend gesprek? Aarzel dan niet en neem contact op.
Bel ons even op het nummer +32 (0)11 870 869 

Huur een expert
Visie

Better together

Wij zijn er voor bedrijven binnen de bouw en infra om hun noden voor project management talent snel en goed in te vullen. Het Engenius team staat voor een zeer sterke community van getalenteerde mensen.