BIM services

BIM staat voor Building Information Modelling en is tegenwoordig niet meer weg te denken in de bouwwereld.

Wat is BIM?

Het is een geïntegreerd proces waarmee bouwprofessionals een project volledig digitaal kunnen ontwerpen en uitwerken. Het gaat dan ook verder dan een simpele tekening. Het is een digitaal model bouwen dat ook rekening houdt met de technische gegevens van je gebruikte materialen en de onderlinge relaties van de objecten. Op deze manier creëert men een realistische en nauwkeurige simulatie die de impact op bv. Kosten, planning en invloed op het milieu beter in kaart brengt.

Engenius en BIM

Engenius is mee op de kar van het BIM verhaal gesprongen. Zo versterkten we ons team met de aanwerving een BIM-expert die als docent (BIM) verbonden is aan de LUCA School of Arts binnen de professionele bachelor opleiding bouw! Samen stellen wij onze BIM expertise ter beschikking van uw firma en dit kunnen we doen op verschillende manieren aangepast aan uw noden en wensen.
 

BIM Consulting

Wil u met uw onderneming de eerste stappen zetten in het BIM Management, maar heeft u intern niet de nodige knowhow? Dan biedt Engenius u een oplossing op maat. Wij denken en werken met u mee bij de volledige integratie van BIM binnen uw onderneming. Zo maken wij u en uw medewerkers wegwijs in de nodige softwarepakketten en zetten wij samen met u een structuur op poten waarbij al uw medewerkers op dezelfde lijn zitten. Eens uw onderneming vertrokken is zorgen wij uiteraard ook voor de nodige opvolging door het geregeld geven van opleidingen en opfrissingen voor u en uw personeel.

 

BIM Advies & Begeleiding

Indien uw onderneming reeds de eerste stappen heeft gezet in het BIM wereldje, maar toch nog op zoek is naar de juiste ondersteuning of deskundig advies kan u ook steeds bij ons terecht. Wij analyseren het BIM Management en maken vervolgens een assessment van het BIM Management binnen uw firma. Op die manier leggen wij de problemen of pijnpunten bloot en komen wij met een gepaste oplossing waarmee u, al dan niet, samen met ons aan de slag kan.

 

Indien u graag meer wenst te weten over onze BIM Services of u wenst een vrijblijvend kennismakend gesprek? Aarzel dan niet en neem contact op met ons via email info@engenius.eu